Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z małopolski

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 2 szklanki
miód 1 szklanka
orzechy posiekane 1 szklanka
rodzynki 3/4 szklanki
migdały 2 łyżki płatów
pszenica 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z małopolski

Umyć pszenicę, zostawić na noc. Następnego dnia ugotować, odcedzić i ostudzić. Umyć mak, zalać wrzątkiem, gdy napęcznieje, odcedzić i 2 razy zmielić przez maszynkę. Rodzynki sparzyć i odsączyć. Miód podgrzać, dodać zmielony mak, orzechy, rodzynki i pszenicę. Przekładamy do salaterki i dekorujemy płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 13.01.2012 09:50
dobre
pigila
pigila 30.09.2011 13:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak