Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie szaszłyki na białej pierzynce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

250 g mielonego mięsa - użyłam wołowiny
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
1/2 łyżeczki przyprawy pięć smaków
papryka zielona
kilka pieczarek
ząbek czosnku 1 szt
imbir starty 1 łyżeczka
olej sezamowy 1 łyżeczka
makaron ryżowy 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie szaszłyki na białej pierzynce

Dokładnie wymieszać wszystkie składniki (oprocz papryki i pieczarek) i zrobić z nich kulki równej wielkości. Kulki obsmażyć partiami na rozgrzanym oleju do zbrązowienia. Wyjąć i osączyć. Pieczarki obsmażyc na tłuszczu, posypac sola. Na patyczki do szaszlyków nakładać kulke mięsa, kawałek papryki, pieczarke, kulke, papryke, pieczarke i kulke. W miedzyczasie w woku rozgrząc troche oleju do bardzo wysokiej temperatury i wrzucic na niego makaron, ktory szybko napecznieje, Zdjac i przełozyc na talerz (makaron smażyc partiami). na makaron ulożyc szaszłyki. Można podawać z sosem słodko-kwaśnym albo innym chińskim

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 18.07.2011 08:31
świetne danie
basiulka20088 22.10.2010 21:29
fajny przepis aż z ciekawości jutro spróbuje zrobić:)
bogumiła3 16.09.2010 23:13
super
Małgorzata113 12.07.2010 11:09
Apetycznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak