Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert smażony z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

camembert 2 szt.
truskawki 200 g
cukier 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
jajko 1 szt.
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert smażony z truskawkami

Truskawki kroimy wzdłuż na pół, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem. Dodajemy cukier i ocet balsamiczny. Smażymy kilka minut, dodajemy posiekane listki mięty. Camembert kroimy wzdłuż na pół, obtaczamy w rozmąconym jajku i mące, smażymy chwilę z obu stron. Na talerz wykładamy truskawki z powstałym sosem, układamy na nich camembert i polewamy łyżeczką sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 27.07.2012 16:37
ciekawy pomysł na połączenie smaków
Agnieszka/picola 22.11.2011 08:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak