Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 10 dag
cebula 1
cytryny 1/2
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
kapusta czerwona 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta

wycisnąć sok z połowy cytryny. Kapustę poszatkować, ugotować na półmiękko. Boczek pokroić i podsmażyć, dodając pokrojoną w kostkę cebulę. Kapustę przecedzić, lekko skropić sokiem z cytryny, dodać wszystkie składniki, wymieszać, doprawić i chwilę jeszcze dusić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak