Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne jajka w skorupkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
pomidorków koktajlowych 6
troche pokruszonej fety (1-2 łyzki)
6 oliwek
majonez 3 łyzki
łyżeczka soku z cytryny
Pieprz biały mielony Prymat
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne jajka w skorupkach

Moja wersja wielkanocnych faszerowanych jajek.. tym razem na sposób południowy...

Jajka ugotowac w osolonej wodzie, ostudzic w wodzie, wytrzec i delikatnie przekroic skorupki na poł, wyjac srodek skorupki zostawic. Jajka posiekac, to samo z pomidorami suszonymi, koktajlowymi, oliwkami, dodac do jajek. Cebule pokroic drobno, sparzyc dodac do jajek . Dodac kapary, poszatkowana natke i pokruszona fetę. Dodac majonez, smietane, sok z cytryny, przyprawic pieprzem. Smak masy doprawic pod siebie (mozna np dodac czerwonej papryki albo curry). Mase delikatei wło.zyc do skorpuek. Ulozyc na pólmisku, na jajka połozyc pokrojone kapary, udekorowac talerz np oliwkami i pomidorkami koktajlowymi. Wielkanocne jajka gotowe.

Jelsi ktos woli tradycyjne nadzienie polecam poąłczyć jajka, pieczarki marynowane, ogorki konserwowe, starty ser, kukurydze. Doprawic sokiem z cytryny, curry, papryką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 22.01.2015 13:23
pomysłowe jaka
eli_555 22.04.2011 22:56
pyszne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak