Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przepis na kiszoną kapustę

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Koperek suszony Prymat
marchew 2 kg
sól
kapusta 10 świeżo pokrojona

Przepis i sposób przygotowania na: przepis na kiszoną kapustę

Do zrobienia kapusty potrzebne jest większe naczynie. Wiaderko lub specjalna beczka. Ja zawsze kiszę kapustę w beczce. Wyparzam ją suszonym koprem. Układam warstwami posiekaną kapustę i marchewkę. Każdą warstwę ubijam. Na wierzch przykrywam talerzem i dociskam dużym kamieniem. Po około 2-3 tygodniach jest idealna kiszona kapusta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak