Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab ze śliwką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 20 dag
olej
sól
pieprz
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: schab ze śliwką

W schabie robimy przez środek dziurkę tak aby wyszła z drugiej strony. W otwór wciskamy śliwki. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy olejem i posypujemy odrobiną imbiru. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Schab wkładamy do rękawa i pieczemy około godziny. Podajemy z chlebem gdy całkowicie ostygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 03.03.2012 22:02
porządne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak