Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowy kisiel

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 12 dag
woda 2 szklanki
cytryna 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowy kisiel

Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 3 łyżkach wody. Pozostałą wodę zagotować, z otartą skórką z cytryny i miodem. Do wrzącego syropu wlewać sok z cytryny i stopniowo rozrobioną mąkę ziemniaczaną. Stale mieszać. Kisiel rozlewać do małych salaterek. Ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak