Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśnie w galaretce truskawkowej

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1,20 kg
truskawki 60 dag
cukier 1 szklanka
miód pół szklanki
cynamon Prymat szczypta
woda 4 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśnie w galaretce truskawkowej

Truskawki zmiksować, przetrzeć przez sito. Zagotować wodę z cukrem i cynamonem. Dodać sok z truskawek i miód. Doprowadzić do wrzenia. Czereśnie wydrylować i wrzucić na wrzący syrop. Czekać aż się zagotuje. Dawać do słoików. Pasteryzować 7 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 30.01.2012 10:17
pycha
gosia47-47 05.09.2011 09:28
dobre
ziutula
ziutula 20.08.2011 09:00
na zimę jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak