Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt.
cukier 100 dag
mąka pszenna 100 dag
galaretki pomarańczowe 2 szt.
olej do formy
winogrona 250 dag
winogrona czerwone 250 dag

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z winogronami

Jajka z cukrem ubij na puszysty krem, dodaj przesianą mąkę i wymieszaj.
Ciasto wlej do wąskiej podłużnej formy, natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż się ładnie przyrumieni, ok. 10 min.
Wyjmij ciasto z formy i odstaw do ostygnięcia. Formę wysmaruj olejem, wyłóż folią spożywczą i ponownie włóż do niej wystudzona ciasto.
Winogrona poukładaj na cieście. Zalej je tężejącą galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Wstaw do lodówki do stężenia na ok. 2 godz.
Przed podaniem pokrój w grube plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 13.10.2011 15:59
bardzo ciekawe i smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak