Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus Malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 10 g
cukru waniliowego 1 torebka
cukier 2 łyżki
malin 300 g
nalewka malinowa 3 łyżki
cukru pudru 1 łyżka
słodkiej śmietanki 1/4+1/8 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Mus Malinowy

Żelatynę namoczyć w zimnej wo­dzie, dodać cukier puder i cukier waniliowy. Podgrzewać do całkowi­tego rozpuszczenia składników.
Połowę malin odłożyć do dekoracji i zalać je nalewką. Resztę owoców rozgnieść, przetrzeć przez sitko i wymieszać z żelatyną.
1/4 l śmietanki ubić na sztywno. Kie­dy śmietanka zacznie gęstnieć, do­dać maliny połączone z żelatyną. Krem włożyć do formy przepłuka­nej zimną wodą i wstawić do lo­dówki.
Przed podaniem formę należy na krótko zanurzyć w ciepłej wodzie, po czym odwrócić do góry dnem i wyjąć krem. Dodać nasączone maliny i posypać cukrem pudrem. 1/8 l śmietanki ubić na sztywno i udekorować nią krem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna186 20.11.2011 20:10
pyszny
Migori 10.09.2010 21:42
pychota
Koper 24.08.2010 20:56
Takie pachnące słonecznym latem :)
kasiurek 21.07.2010 08:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak