Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior zapiekany z peczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 20 dag
sól
kalafior 1 główka
mleko 1 szklanka
masło 3 łyzki
mąka 5 dag
ser żółty 10 dag
szynka 10 dag
natka pietruszki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior zapiekany z peczakiem

Peczak ugotować, odcedzić. kalafior podzielić na różyczki, obgotować 5 min. Odcedzić, wywar zachować. Masło i mąkę zrumienić w rondlu. Wlac niepełną szklankę wywaru i mleko, gotowac 10 min. Wsypać starty ser, przyprawić. kalafior ułozyć w formie, polac sosem, posypac pęczakiem, natką i pokrojoną szynką. Piec 30 min.w tem. 170 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 17.04.2012 18:07
fajny przepis, mam ochotę go wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak