Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówkowo-kokosowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 sztuk
cukier 5 łyżka
mąka 5 łyzka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
masło 1 kostka
masa krówkowa kokosowa 400 g
reszta:
powidła śliwkowe
polewa czekoladowa
orzechy włoskie
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówkowo-kokosowe

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
Masło utrzec na puch. Stopniowo dodawać masę krówkowa cały czas miksując.
Biszkopt posmarować powidłami, rozłożyć masę, przykryc drugim biszkoptem. Polac polewą i posypać pokrojonymi orzechami i kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 25.01.2012 20:22
super
monika154 19.08.2011 09:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak