Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec ze skwarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 0,5 kg
cebula 1 sztuka
woda 3 łyzki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec ze skwarkami

Sloninę pokroic i wrzucić na patelnię. Wlac wodę i posolić. Smażyc az wytopi się smalec i pozostaną male przypieczone skwarki. Cebulę pokroic w drobniutką kosteczkę i wrzucic pod koniec smażenia. Przelać do pojemników i wstawić do lodówki, aby smalec się ściął.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak