Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding chlebowy z sosem malinowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 i 1/2 szklanki
mleko skondensowane słodzone 3/4 szklanki
biała czekolada 1 tabliczka
jajko 2 sztuki
brązowy cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 15 gram
maliny świeże 30 dkg
cukier 1/2 szklanki
chleb 6 grubych kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding chlebowy z sosem malinowym

Maliny oczyścić, zasypać cukrem i gotować do miękkości. Przetrzeć je przez sito, ostudzić i schłodzić w lodówce. Chleb pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jajka rozmieszać z brązowym cukrem i cukrem waniliowym. Mleko i mleko zagęszczane zagrzać i rozpuścić w nich czekoladę. Bardzo ciepłe mleko wlać do jajek cały czas mieszając. Przelać do garnka. Ubijać na małym ogniu przez 10-15 minut. Masą zalać chleb, przykryć i odstawić na ok.1 godzinę. Po tym czasie wstawić do piekarnika i piec 40-45 minut. Pudding podawać gorący z zimnym sosem malinowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 20.01.2014 19:56
Chciałabym troszkę takiego deserku zjeść.
Alex_M 10.12.2013 12:49
pyszny deser!!
Beata26 11.09.2012 22:04
bardzo smacznie wygląda ; )
Justyna Jussstiii 21.10.2011 08:46
polecam
Weronika_eM 03.08.2011 23:01
zjadło by się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak