Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
krakersy 2-3 paczki
mleko 3 szklanki
cukier 1 i 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka pszenna 3 łyżki
masło roślinne 1 i 1/2 opakowania
wiórki kokosowe 2 opakowania
malibu 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, 1 szklankę mleka połączyć z żółtkami i mąką i wlać do gotującego się mleka ciągle mieszając. Ostudzić i ubić z masłem, 1/3 oddzielić i połączyć z malibu.
w brytfannie wyłożyć ciastka, następnie zwykłą masę i na wierzch wiórki, następnie powtarzamy czynność pamiętając by do środkowej części przeznaczyć masę z malibu. Na samej górze ciasta muszą być wiórki. Podajemy po kilku godzinach schładzania w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 15.11.2013 14:14
pyszotka!!
elzbietar64 07.06.2012 23:14
pycha
koala 19.05.2012 01:28
extra ciacho
Renata16 17.04.2012 10:44
słodkości - uwielbiam
iknbozka 07.04.2012 15:12
mniam
Justyna87 23.03.2012 18:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak