Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z ptasim mleczkiem i powidlami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 8
cukier 8 łyzek
mąka 8 łyzek
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
ptasie mleczko
mleko skondensowane niesłodzone 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyzki
cukier waniliowy 1
cukier puder 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z ptasim mleczkiem i powidlami

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na 3 części.
Przygotować zelatynę. Schłodzić. Mleko ubić na puch z cukrami. Dodać zimną żelatynę i zmiksować.
Pierwszy biszkopt posmarowac powidłami. Przykryc drugim i posmarować połową ptasiego mleczka. Na moment wstawić do lodówki żeby reszta nie zdążyła nam stężeć. Przykryć biszkoptem. Wyłożyć brzoskwinie w plasterkach i zalac resztą ptasiego mleczka. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak