Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos żurawinowy przepis petronella

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zyrawiny 30 dag
woda 1/4 szklanki
Goździki całe Prymat 2 szt
miód 2 łyżki
chrzan 0,5 szklanki
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos żurawinowy przepis petronella

Zurawiny wrzucić do rondla, dodac miód i goździki. Zalać wrzatkiem, gotować przez chwilę na małym ogniu. Przestudzić, usunąć goździki, zmiksować z winem, przetrzeć przez sito, dokładnie wymieszać z chrzanem, szczyptą soli i pieprzu, wlać do sosjerki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaakna 30.03.2016 10:45
Super przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak