Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem ananasowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
ananas 2 średnie sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem ananasowy

Ananasy obrać, usunąć twarde rdzenie. Jednego ananasa pociąć na mniejsze kawałki, zmiksować blenderem i przełożyć do garnka. Drugiego ananasa pociąć na małe kawałki i dodać do ananasa zmiksowanego. Dosypać cukier i zagotować. Gotować 10 minut. Żelatynę namoczyć w wodzie, następnie ją rozpuścić, dodać do ananasów i wymieszać. Dżem przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 20.12.2012 23:10
Taki dżemik i świeżutkie bułeczki. Pycha.
kamyk 13.06.2012 20:57
ładnie wygląda
sunnymood 11.05.2012 20:56
smaczny
Weronika_eM 08.01.2012 16:33
ja też bardzo lubię
Anna169Hosz 03.08.2011 23:54
Uwielbiam, szkoda, że u nas ananasy są takie drogie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak