Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żołądki drobiowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 500 g
marchew 1-2 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
kukurydza w puszce 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda
oliwa 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
sos sojowo grzybowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żołądki drobiowe

Żołądki umyć i pokroić na pół wzdłuż żołądków.
Cebulę, marchew i czosnek obrać i umyć.
Posiekać czosnek, cebule pokroić w piórka, a marchew w plasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć żołądki. Dodać cebulę, czosnek i marchew i podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Wszystko podlać wodą, dodać sos sojowo grzybowy, kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut.
posolić i popieprzyć do smaku.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 11.10.2013 20:04
Takie dania lubię :) i żołądki już kupiłam.
cukiereczek 01.01.2012 09:43
Lubię
gosia47-47 22.11.2010 17:40
doskonałe
eli_555 17.09.2010 23:36
Bardzo lubię żołądki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak