Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z arbuza

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 2 kg
cukier 2 szklanki
pomarańcza 2 sztuki
żelfiks 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z arbuza

Arbuza obrać,pokroić w kostkę i zasypać cukrem,odstawić na 2-3godz,aby puścił sok po tym czasie dodać sok pomarańczowy i otartą skórkę z 1 pomarańczy ,całość stawiamy na małym gazie i gotujemy do momentu rozgotowania się arbuza(ja ten czas skróciłam i troszkę zmiksowałam przy użyciu blendera)na koniec dodajemy żelfiks i całość gotujemy jeszcze 2-3 min .Gorące przekładamy do słoików i odstawiamy do ostudzenia .
Można dodać na koniec kilka świeżych listków mięty co ciekawie zmieni smak galaretki.

Bardzo dobrze smakuje z deserami nie jest to dżem więc chlebka tym nie posmarujemy,ale moim dzieciom bardzo smakują posmarowane tym herbatniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 15.07.2012 22:03
brzmi ciekawie
Ewa104 30.05.2012 19:55
Ciekawy pomysł.
Jastinka 11.03.2012 20:20
smaczne
Tomek14 29.08.2011 14:14
superr, moim dzieciakom będzie smakowało
Weronika_eM 08.08.2011 22:23
super
Agnieszka_B 01.08.2011 09:57
Oj kusi bardzo... Pyszny deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak