Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z rodzynkami i tartą czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 10 dag
mleko 200 ml
masło 1 łyżka
rodzynki 5 dag
śmietana 3-4 łyżki
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
czekolada tarta 3 łyżki
cukier puder do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z rodzynkami i tartą czekoladą

Do garnka wlać 2 szkl wody, zagotować, wsypać szczyptę soli. Do gotującej się wody włożyć ryż i gotować około 10 minut. Następnie wlać gorące mleko i gotować do miękkości. Do gorącego ryżu wsypać rodzynki, masło i cukier, wymieszać. Ryż rozłożyć na talerze. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, oblać ryż i posypać tartą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.08.2013 07:37
fajny pomysł
IlonaAlbertos 20.01.2013 12:48
Pyszny pomysł na deser.
Seba 27.09.2012 18:11
pycha
Wafelek2601 21.03.2012 11:01
świetne danie
Iwona51
Iwona51 10.12.2011 10:17
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak