Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bratersku z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 opakowanie
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
przecier pomidorowy 1 szt
mąka 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 kulki
Kucharek przyprawa uniwersalna
cebula biała 2 szt
kiełbasa śląska 1/2 kg
natka pietruszki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bratersku z warzywami

Fasolę moczymy całą noc .Do dużego garnka wkłądamy namoczoną fasolę zalewamy woda .dodajemy lisć laurowy ,ziele .Gotujemy ok 40 min . Dodajemy starte na duzych oczkach warzywa i kucharek 2 -3 łyżki . Na patelni smażymy pokrojoną cebulę i kiełbasę . do fasoli dodajemy pomidory z puszki,przecier i przyprawę do fasoli . PO chwili dodajemy podsmażoną kiełbasę z cebulą .Gotujemy ok 30 min na małym ogniu . Zaciągamy śmietaną dodajemy pieprz .Ja dodaję także łyżke cukru i natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.10.2013 19:54
Lubię i robię.
pioge7 01.08.2011 07:43
smaczna
iwa643 01.08.2011 07:23
pomyłka zaciągamy mąką nie śmietaną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak