Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki drobiowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak sprawiony 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler mały 1 szt
por 30 cm
natka pietruszki
seler naciowy
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
majeranek 2 łyżki
sól, pieprz i papryka ostra do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowe

Kurczaka sprawić, umyć, zalać zimną wodą i zagotować. Odlać wodę, opłukać jeszcze raz mięso, ponownie zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu około 20 minut.Gdy mięso jest prawie miękkie wyjąć, przestudzić, pokroić w podłużne kawałki i wrzucić do wywaru. Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić w słupki. Dodać do wywaru i wrzucić zielone oraz ziele, liść i majeranek. Dodać przyprawę do flaków, sól, pieprz i paprykę do smaku. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec wsypać bułkę tartą celem zagęszczenia flaczków i zagotować. Jak tylko się zagotują od razu zestawić z ognia aby nie zmętniały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 17.05.2011 23:17
Pycha,też takie robię.
evita0007 08.05.2011 11:24
mniam,mniam :-))
SmacznaPyza 01.01.2011 10:30
bardzo lubię!
ZEWA 10.12.2010 23:50
Polecam
zuzanna6 08.12.2010 07:47
Spróbuję przygotować,może być dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak