Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem indyjski z kabaczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 litr
kabaczki średnie 3 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyzeczka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1/5 łyzeczki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem indyjski z kabaczka

Kabaczki obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić. Przełożyć je do garnka, zalać 1/2 litra rosołu i ugotować. Całość zmiksować blenderem na krem i uzupełnić resztą rosołu do pożądanej gęstości. Całość pryprawić do smaku curry, garam masala, pieprzem i solą, zagotować. Podawać z groszkiem ptysiowym, grzankami lub wg. uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia1 04.03.2012 20:01
no garam masala zapewne fajnie podkreśla smaczek, uwielbiam wszystko co z kabaczka czy cukinii:)
caralajna 08.02.2012 11:18
:) ja taki z dyni robię
anemon 05.08.2011 07:25
Lubie takie kremy, a do tego z indyjską nutą ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak