Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zapiekanka z ryby

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z ryby 2 płaty
mąka 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zapiekanka z ryby

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. W naczyniu do pieczenia ułożyć filet z ryby i posypać odrobiną soli i pieprzu. Wymieszać mąkę ze śmietaną. Tak przygotowanym sosem polać rybę, zaś wierzch posypać starty parmezanem. Na samym końcu posypać zapiekankę bułką tartą – tyle, by zakryć całość. Piec w 180 stopniach C przez ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak