Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
mięso mielone 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
tłuszcz do formy
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
keczup do smaku
pieczarki 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Pieczarki oczyszczamy, usuwamy korzonki, kapelusze delikatnie wydrążamy. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem. posiekaną cebulą i bułką tartą. Do mięsa możemy dodać drobniutko posiekane korzonki pieczarek. Masę dokładnie wyrabiamy i napełniamy nią wydrążone pieczarki. Następnie pieczarki stroną wypełnioną mięsem obtaczamy w bułce tartej i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy ok. 40 min. Podajemy ozdobione kleksami z keczupu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 11.10.2012 19:13
zrobie podobnie
marchewka 27.09.2011 23:57
moja rodzinka je uwielbia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak