Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po żydowsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 szkl
cukier 0,5 szkl
ocet 0,5 szkl
sól 2 łyżki
ogórki 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po żydowsku

Ogórki pokroić wzdłuż, poukładać w słoikach, dać trochę liścia selera i pietruszki, gałązkę kopru, marchew pokrojoną w talarki. Zalac gorącą zalewą, gotować w słoikach ok. 5-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 26.01.2014 10:44
Takie ogóreczki to ja lubię :)
Mirka-Ludomila 08.02.2013 08:38
spróbuję według Twojego przepisu
pestka 04.02.2013 14:10
dla mnie coś nowego- w sezonie ogórkowym wypróbuję ten przepis
Yvonne 31.07.2011 21:58
uwielbiam je :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak