Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piecuszek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 2 szklanki
margaryna 1 sztuka
oliwa 6 łyżek
mąka ziemniaczana 2 szklanki
mąka pszenna 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 mała torebka
ocet 2 łyżki
cukier waniliowy 1 torebka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Piecuszek

Oba rodzaje mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i szczypta soli.Tłuszcz o temp. pokojowej utrzeć na krem z cukrem.Nadal ucierając,dodawać kolejno jajka,a następnie po łyżce mąki z dodatkami,oliwę,ocet oraz aromat.Dokładnie wymieszać.Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy.Wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 minut.Przed podaniem można posypać przez sitko cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomcio 15.08.2010 23:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak