Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kabaczka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1 duży
pomidory 4
laski kiełbasy 2
cebula 1 duża
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
koncentrat pomidorowy 1 malutki
natka pietruszki
koperek
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kabaczka

Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną cebulę, a następnie kabaczka pokrojonego w małe plasterki/paski lub kostkę (środek z pestkami wydrążyć). Dusić pod przykryciem. Gdy kabaczek zmięknie dodać sparzone i obrane ze skórki pomidory, przyprawić wszystkimi przyprawami do smaku. Dodać koperek, natkę pietruszki i koncentrat. Chwilę jeszcze pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 13.02.2013 09:25
super
Anna152 13.02.2013 09:25
super
Anna152 13.02.2013 09:25
super
SYLKA 14.06.2012 22:28
smakowicie sie prezentuje
malaczarna23 22.11.2011 10:31
super:)
kasienka23 21.10.2011 09:43
smaczne
berys18 06.09.2011 07:34
lubię kabaczki, cukinie, patisony itp, a ten bigos wygląda cudnie
Tika4444 05.09.2011 12:18
smakowicie wygląda
Nina7 02.08.2011 16:18
Prawdziwie letnia potrawa:))
pacpaw 01.08.2011 20:40
jeden z najlepszych bigosów, ja robię z niego leczo
Izabela/bella81 01.08.2011 08:52
Tak, tylko kabaczka nie wszyscy lubią. Np. mój mąż nie lubi go pod żadną postacią :/
agnieszka137 31.07.2011 21:59
Smacznie wygląda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak