Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
cebula 2 szt
pomidor 4 szt
czosnek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z pomidorami

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, aż zmiękną (ok 30 min). Patelnię lekko polać oliwa i zeszklić na niej cebulkę. Pomidory sparzyć gorąca woda i obrać ze skórki. Pokroić w mała kostkę i wrzucić na patelnię. Następnie dodać ugotowaną fasolkę i całość wymieszać. Dodać wyciśnięty czosnek. Następnie całość doprawić pieprzem do smaku i chwilę pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 16.07.2013 10:27
smakowite danie
Kuchareczka2 09.01.2012 11:37
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak