Tort z serem pikantny

Tort z serem pikantny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    25 dag
  • tłuszcz

    15 dag
  • żółtka

    2 szt
  • sól do smaku

  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    1 op
  • mleko

    0,25 l
  • śmietana

    15 dag
  • ser starty edamski

    13 dag
  • jaja

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagnieść ciasto z mąki, tluszczu, zółtek soli, gałki, następnie wyłozyć nim cienką warstwą tortownicę. Ubić całe jajo, dodac mleko, śmietanę i ser. Doprawić do smaku. Masę wyłozyć na ciasto i piec 30 min w tem 195C.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

01.08.2011 07:22
Pycha. A jak by tak dodać jeszcze trochę boczku lub kiełbasy - po prostu resztek z lodówki ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat