Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniki ryzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 15 dag
mleko 1 szklanka
cukier 10 dag
cukier waniliowy 1 op
jaja 3 szt
mąka pszenna 4 dag
tłuszcz 5 dag
twaróg 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serniki ryzowe

Ryz ugotować na mleku. Twaróg zemleć, dodać utarte z cukrem żółtka, a nastepnie wymieszać. Do masy dodać ubita pianę z białek i makę. Formować owalne serniki i smazyć je w tłuszczu. Podawać polane sokiem owocowym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak