Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony dip

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży 1 pęczek
jarmuż 1 pęczek
masło 50 g
majonez tradycyjny 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony dip

Szpinak i jarmuż umyć, posiekać, obsmażyć na maśle. Podlać kilkoma łyżkami wody i poddusić 4-5 minut. Zmiksować na gładką masę. Wystudzić dodać majonez, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny. Doprawić pieprzem i solą. Dobry dodatek do mięs podawanych na zimno lub ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 26.05.2012 07:01
Jarmuż to odmiana kapusty dzikiej- takie śliczne , mocno zielone karbowane listki. Roślina niezwykle dekoracyjna, łatwa w uprawie a przy tym smaczna i zdrowa. Można ją robić jak szpinak, albo młody jarmuż jadać na surowo w sałatkach i surówkach.
mariel78 25.05.2012 22:20
co to jest jarmuż?
smakowita 26.02.2012 20:24
ciekawy przepis
tomek18 13.11.2011 18:35
super
Katarzyna/kate1980 04.09.2011 20:57
fajny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak