Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z młodą kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
kapusta młoda 1 szt
cebula 2 szt
smalec 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
mąka pszenna 2 łyżki
koper świeży 1 pęczek
sól do smaku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z młodą kapustą

Typowa potrawa jednogarnkowa. Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Na smalcu w rondlu lekko zrumienić cebulę a potem obsmażyć mięso. Podlać wodą. Dodać ziele angielskie liście laurowe oraz przyprawę do gulaszu i dusić około 30 minut. Kapustę poszatkować i dodać do podduszonego mięsa. Doprawić solą, pieprzem i dusić do miękkości. Na koniec zagęścić mąką rozrobioną w wodzie i wsypać koperek. Można zrobić zasmażkę ale wtedy jest bardziej tłuste. Dusić jeszcze jakieś 4/5 minut i gotowe. Można podawać z kaszą jęczmienna, ziemniakami lub tylko pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 23.08.2013 19:42
ciekawa propozycja
smakowita 26.02.2012 20:26
rewelacyjny
Olaa 02.02.2012 14:29
pyszny
ilka_86 25.01.2012 21:52
pyszne danie
Wacław 02.09.2011 14:15
pycha,rewelacja !
Beatris 03.08.2011 09:15
Nie robiłam jeszcze takiego gulaszu, a pysznie się zapowiada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak