Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z sera po szkocku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 40 dag
starty ser 25 dag
masło 18 dag
żółtko jajek 7 szt
tłuszcz do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z sera po szkocku

30 dag bułki tartej, ser, masło, 5 zółtek i sól dokładnie wymieszać. Rękami oprószonymi mąką formowac kulki, panierować je w jajku i bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 17.12.2011 14:29
ciekawy pomysł
petronella 31.07.2011 19:51
polecam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak