Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany na ciepło z mozarellą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt.
mozarella 1 szt.
pomidor 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany na ciepło z mozarellą

Bakłażana umyć, pokroić na 0,5-0,7cm cm plastry, posolić, zostawić na
chwilę. Powstałą ,,rosę\" powycierać ręcznikiem papierowym. W ten sposób pozbywamy się goryczki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron, do miękkości.

Podawać ciepłe, przyprawione solą i pieprzem, posypane pokrojoną w kostkę
mozzarellą, można posypać oregano lub bazylią, przybrać pomidorami. PYCHA

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 20.12.2011 21:03
warte spróbowania
kasienka23 12.12.2011 23:12
super wyglada
ewelinapac 23.11.2011 19:49
fajny
Krystyna32 02.08.2011 11:24
extra
Dorota76 31.07.2011 20:54
super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak