Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Połówki śliwek w syropie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
woda 1 szklanka
cukier 75 dkg
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Połówki śliwek w syropie

Dojrzałe śliwki umyć w ciepłej wodzie z dodatkiem sody (pół łyżeczki). Przekroić na połówki, oddzielić pestki. Ciasno ułozyć w słoikach. Zagotować wodę z cukrem. Gorącym, gęstym syropem zalać śliwki. Pasteryzować 15-18 min. Tak przygotowane śliwki można wykorzystać na kompot, jako dodatek do ciast, do owoców w galeretce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 09.09.2011 20:45
pewnie świetne na deser
Paweł13 20.08.2011 11:01
slodziutkie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak