Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czapla

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmieta kwaśna 1/2 litra
cukier 1 szklanka
mleko 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
galeretka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Czapla

Mleko zagotować i rozpuścić żelatynę, przestudzić. Cukier ubić z kwaśną śmeitaną i razem wszystko wymieszać, wylać na blachę. W środek powrzucać pokrojoną w kostkę wcześniej przygotowaną galaretkę, bakalie i wstawić do lodówki do skrzepnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 01.08.2011 09:22
deser fajny, ale skąd taka nazwa? jestem bardzo ciekawa
Andzia1977
Andzia1977 01.08.2011 09:07
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak