Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada porzeczkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki 1.2 kg
maliny świeże 80 dag
cukier 1.3 kg
nalewka malinowa 3 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada porzeczkowa

Maliny przebrać, porzeczki oderwać od gałązek, opłukać, wsypać do garnka o grubym dnie, podlac wodą i gotować przez 5-7 minut. Rozgotowane owoce przetrzeć przez gęste sito. Ponownie doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień gotować, aż masa zmniejszy objętość. Do masy wsypać cukier. Po około 20 minutach gotowania sprawdzić czy marmolada jest odpowiednio gęsta. Gotową wymieszać z nalewką i przełożyć do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 17.07.2015 22:40
bardzo fajny przepis :) ide zastosować w praktyce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak