Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier żelujący 1 kg
nalewka malinowa 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem malinowy

Maliny oczyścić, dokładnie rozgnieść łyżką i przetrzeć przez gęste sito. Wymieszać z cukrem. Doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i gotować, stale mieszając przez 3-4 minut. Łyżką cedzakową zebrać pianę, tworzącą sie na powierzchni. Przecier zdjąć z ognia, wymieszać nalewajką. Gorący dżem przełożyć do słoików i mocno zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 31.07.2011 16:47
dobry :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak