Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowy sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 400 ml
śnieżka truskawkowa 2 opakowania
galaretka czerwona 3 opakowania
ser biały 500 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Różowy sernik na zimno

Dwie galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Odstawić do stężenia.

Biszkopty (najlepiej namoczone w jakimś alkoholu lub wodzie wymieszanej z cukrem i cytryną) wyłożyć do tortownicy.

Dobrze schłodzoną śmietanę ubić, na końcu ubijania dodać 2 śnieżki. Do ubitej śmietany dodajemy biały ser. Wszystko delikatnie mieszamy łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Na koniec dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty. Ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało (minimum 1h).

Galaretkę przygotowujemy wg przepisu. Na cieście układamy banany i zalewamy tężejącą galaretkę. Znowu wstawiamy do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EDYTKA 13.02.2013 14:57
wyśmienity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak