Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczawianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 40 dkg
rosół z kostki 6 szklanek
śmietana 18 proc 5 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 8
sól, pieprz
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: szczawianka

szczaw dokładnie oczyścić i posiekać.rosół zagotować,wrzucić szczaw i ponownie doprowadzić do wrzenia.zdjąć z ognia,doprawić do smaku.dymkę posiekać,jaja pokroić w ćwiartki,rozłożyć na talerze i zalać rosołem.do każdej porcji podać łyżkę śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 10.03.2011 16:12
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak