Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 2 opakowania
cukier puder 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 szklanki
jajko 4
brzoskwinie w puszce 1 puszka
żółtko jajek 4
cukier waniliowy 1 opakowanie
budyń śmietankowy 2 opakowania
białko 2
margaryna 1 kostka
margaryna 2 łyżki
serek homogenizowany 4 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z brzoskwiniami

Miękką margarynę utrzeć mikserem z 1/2 szklanki cukru pudru. Następnie dodać proszek do pieczenia, mąkę i stopniowo jajka (4), wszystko dokładnie zmiksować. Powstałe ciasto (gęste) równomiernie wyłożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce.

Brzoskwinie dokładnie odsączamy, kroimy w cienkie paski, obtaczamy w mące i układamy na cieście.

1 szklankę cukru pudru, 3 żółtka i cukier waniliowy dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy budynie i serki.
2 białka ucieramy na sztywną masę i dodajemy do waniliowego nadzienia. Mieszamy delikatnie i wylewamy na ciasto z brzoskwiniami.

1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki margaryny i 1 żółtko dokładnie miksujemy. Dodajemy wiórki i zagniatamy. Posypujemy wierzch ciasta.

Na wierzch ciasta najlepiej położyć papier, aby wiórki się nie spaliły.

Pieczemy 60minut w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak