Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modra kapusta duszona z jabłkiem i porem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt.
por (biała część) 2 szt.
jabłko 1 szt.
masło 2 łyżki
woda 100 ml
cukier do smaku
sól do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Modra kapusta duszona z jabłkiem i porem

W garnku roztopić masło. Dodać poszatkowaną czerwoną kapustę, pora pokrojonego na plastry oraz obrane i starte na grubych oczkach tarki jabłko. Zasmażyć. Posypać solą i czarnym mielonym pieprzem. Wymieszać i dodać wodę. Dusić pod przykryciem do czasu, aż kapusta będzie miękka. Na samym końcu dodać cukier i zaprawić octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 05.10.2012 10:04
super do ziemniaczków dodatek
Goya 28.09.2011 08:53
fajny
pacpaw 14.09.2011 22:55
muszę kiedyś spróbować
aguus 12.08.2011 23:09
Lubię taką kapustkę:)
Nina7 07.08.2011 19:05
Apetyczna
Gosia40 05.08.2011 10:43
Znakomity dodatek do obiadu:)
pawel6 01.08.2011 07:41
Rewelacyjny dodatek do obiadu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak