Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeziorne ryby w occie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 0,5 kg
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat do smaku
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
ocet 10 % 1 szklanka
woda 2 szklanki
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat szczypta
mąka do smaku
olej
cebula 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jeziorne ryby w occie

Okonie,zdreny i płotki posypać przyprawą do żeberek,przyprawą do ryb i szczyptą curry,następnie poprószyć solą i pieprzem do smaku.Obtaczać w mące i smażyć na średnim ogniu.
Do słoika włożyć pokrojoną w grubsze plastry połowę cebuli, 2 ziarna ziela angielskiego i liść laurowy.Włożyć usmażone ryby,przykryć je plastrem cebuli,zalać zalewą i zakręcić słoik.
Zalewa: 2 szklanki wody zmieszać z szklanką octu,doprawić 2 łyżeczkami cukru, łyżeczką soli i szczyptą pieprzu czarnego.
Ryby powinny postać w zalewie co najmniej 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 01.08.2011 10:34
uwielbiam sam łowię
artur7 01.08.2011 10:33
uwielbiam sam łowię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak