Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin w occie

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lin 1 szt
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat do smaku
sól do smaku
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 0,5 szt
olej
ocet 1 szklanka
cukier 2 łyżeczki
sól - do zalewy 1 łyżeczka
woda 2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lin w occie

Lina posypać obficie przyprawą do żeberek,następnie poprószyć solą i pieprzem do smaku.Obtaczać w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu.
Do słoika włożyć pokrojoną w grubsze plastry połowę cebuli,2 ziarna ziela angielskiego i liść laurowy.Włożyć usmażonego lina,przykryć go plastrem cebuli,zalać zalewą i zakręcić słoik.
Zalewa: 2 szklanki wody zmieszać z szklanką octu,doprawić 2 łyżeczkami cukru, łyżeczką soli i szczyptą pieprzu czarnego.
Lin powinien postać w zalewie co najmniej 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 07.09.2011 19:31
Bardzo zachęcający przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak