Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort serowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
masło 40 dag
cukier 40 dag
jajko 9 sztuk
grysik 5 łyżek
rodzynki 5 dag
migdały 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort serowy

Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać zmielony ser, grysik oraz migdały i rodzynki. Na koniec ubić pianę z białek i dodać do tego. Ciasto włożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 45 minut. Wyjmować zupełnie zimne bo się rozleci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak