Zupa krem pomidorowy

Zupa krem pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • esencjonalnego rosołu

    6 szklanek
  • koncentratu pomidorowego

    2 łyzki
  • cebula

    1
  • posiekanego koperku

    1 łyzka
  • masła

    łyzka
  • soli i pieprzu

    szczypta
  • śmietany kremówki

    1 szklanka
  • bułka pszenna

    1 czerstwa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanym maśle zasmażamy przez 3 minuty posiekaną cebulę, koperek, koncentrat pomidorowy i rozdrobnioną bułkę, nastepnie podlewamy 2 szklanki rosołu i gotujemy razem przez 5 min, aż bułka bedzie rozgotowana. Całość przecieramy przez sito, przelewającpozostałym rosołem, zagotowujemy, doprawiamy do smaku, zagotowujemy raz jeszcze. Po zdjęciu z ognia łączymy ze śmietaną. Można podawać z groszkiem ptysiowym.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika192

04.03.2011 14:58
mniam

Smakosz6

02.12.2010 09:55
mniam- uwielbiam pomidorową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat