Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z warzywami z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 30 dag
bakłażan 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
olej 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pomidory 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy
beszamel 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z warzywami z rusztu

Makaron gotujemy 10 min w osolonym wrzątku, odcedzamy. Bakłażan myjemy i kroimy w krążki. Papryki opłukujemy, usuwamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w ćwiartki. Warzywa układamy na nasmarowanej olejem blaszce. Pieczemy ok. 30 min w 220 stopniach C. Mieszamy z makaronem i łyżeczką ziół prowansalskich, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do natłuszczonej formy do zapiekania. Obkładamy ćwiartkami pomidorów. Polewamy beszamelem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu - sos możemy przygotować sami ale jeśli brakuje nam czasu możemy użyć w gotowego. Zapiekamy ok. 30 min w 180 stopniach C. przed podaniem dekorujemy listkami bazyli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak